Stručne edukacije iz područja razvojne i kognitivne psihologije

Edukacija “Zarolaj klikere”
bavi se razumijevanjem kreativnog procesa, praktičnim implikacijama suvremenih znanstvenih spoznaja u ovom području te primjenom didaktičkih sredstava za razvoj vještina kreativnog mišljenja.
Polaznici edukacije će dobiti teorijska i praktična znanja, priručnik koji objedinjuje teme razvoja kognicije, kreativnosti i igre (“Kako mala djeca postaju velika?”) te 6 didaktičkih sredstava koja pokrivaju razvoj divergentnog i konvergentnog mišljenja, istraživanje likovnih tehnika i kreativne doprinose u praksi (Maštarij, Pogodi sliku, Klikeraj, Najveći jezik, Umetalica, Krug). Svaki polaznik edukacije naučit će prilagoditi didaktička sredstva svom području rada.

Program edukacije:

Prvi dan

upoznavanje s teorijom i praktičnim implikacijama teorije o kognitivnom razvoju(što kao osobe koje se susreću svakodnevno s djecom moramo znati), funkcija igre i igračaka u razvoju (kako iskoristiti prirodne sklonosti djece u svrhu poučavanja i razvoja), kreativnost-razumijevanje procesa i što nam to znači u praksi (prolazak kroz vježbe kreativnosti)

Drugi dan

prikaz i prilagodba didaktičkih sredstava pojedinim područjima rada (radionice i rad u grupi)

svaki polaznik naučit će prilagoditi didaktiku u svom području rada

Više o programu i proizvodima u prilogu.

edukacija-klikeraj 2016

o igrama